Industrieweg 2

5091BG Middelbeers

013-5141885

gedurende openingstijden

E10 Brandstof

Renault & E10

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Nieuw aan de Pomp

Per 1 oktober is de nieuwe brandstof E10 in Nederland verplicht. Ook in verschillende Europese landen is deze bio-ethanol benzine beschikbaar.

U bent waarschijnlijk gewend Euro95 (E5) te tanken, en vraagt zich af of u nu E10 moet tanken en wat de gevolgen voor uw auto zijn. Voor de meeste (90%) gewone benzine auto’s geeft E10 geen problemen. Ongeveer 10% van de gewone benzine auto’s (meestal oudere auto’s) is niet geschikt voor E10. Alle Renault modellen (onderhouden met originele onderdelen) vanaf 2004 zijn geschikt voor E10. Of uw auto geschikt is voor E10 kunt u hier controleren:

 

Uw auto niet geschikt?

Indien uw auto niet geschikt is blijf dan E5 tanken (Euro95). Een alternatief is SuperPlus98.

Heeft u toch E10 getankt, tank dan de volgende keer weer E5, er zal niet direct schade optreden aan uw auto. Laat de auto ook niet langere tijd staan met een volle tank E10.

Verschil tussen E5 en E10 

E10 bevat 10% bio-ethanol, E5 bevat 5% bio-ethanol,  oor de toevoeging van meer bio-ethanol wordt het gebruik van de fossiele brandstof beperkt en de uitstoot van CO2 verminderd.

Ethanol is een alcohol welke agressiever is dan benzine voor de metalen en kunststoffen van uw auto. Het kan daardoor onderdelen van de motor aantasten indien uw auto niet geschikt is. Dit gebeurd geleidelijk en niet direct na 1 keer tanken. Het advies is dan ook om geen E10 te tanken indien uw auto niet geschikt is. Indien uw auto geschikt is voor E10 (de meeste Renault modellen) hoeft u zich hier geen zorgen over te maken

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan de informatie op op deze pagina  kunnen geen rechten ontleend worden. U dient zelf te controleren of uw auto geschikt is voor E10.